Greenfield lokalitet

Agroindustrijska zona Nova Topola

Lokacija: Zona se nalazi 10 km od centra grada, uz regionalni put Gradiška – Banjaluka. Udaljena je 7 km od autoputa Gradiška – Banjaluka.
Tip zone: Greenfield, Industrijsko – poslovna.
Površina: 144 ha.
Raspoložive parcele: Ukupno 149 parcela namijenjene za investitore. Najveća parcela površine 41.079 m², najmanja parcela površine 1.693 m².
Infrastruktura: Zona je opremljena sa komunalnom infrastrukturom: voda, kanalizacija, električna energija, telefon/internet. Ceste unutar zone su u izgradnji.
Vlasništvo: 100% Opština Gradiška.
Investicione mogućnosti: Kupovina, zakup.
Cijena prodaje ili zakup zemljišta: Prodaja: od 0,51 do 40,90 €/m². Naknada za rentu: od 6 – 12 €/m².
Naknada za uređenje građevinskog zemljišta: besplatno.
Procedura i uslovi ulaska u zonu: Licitacija zemljišta, zaključenje kupoprodajnog ugovora i uvođenje u posjed (Odluka o prodaji građevinskog zemljišta u okviru Regulacionog plana „Agroindustrijska zona – Nova Topola‘‘)
Pogodnost namjene: Lokacije pogodne za poljoprivredno-prehrambenu industriju, metaloprerađivačku i drvoprerađivačku industriju, industriju tekstila kože i obuće, servise, trgovačke centre, tehničke i inženjerske usluge.

Poslovna zona Liman

Višegodišnja inicijativa oko formiranja poslovne zone „Liman“ na području opštine Gradiška je u završnoj fazi ostvarenja. Utvrđen je nacrt izmjena Prostornog plana opštine kojim će se obezbjediti namjena zemljišta za formiranje zone. Slijedi javni uvid i pribavljanje saglasnosti nadležnih ministarstava Republike Srpske radi konačnog usvajanja.

Planirana zona nalazi se uz budući granični prelaz u Gradišci na, po mnogim parametrima, najboljoj lokaciji u Bosni i Hercegovini, zbog čega postoji inicijativa i prijedlog da ova zona dobije republički značaj. Zona „Liman“ će biti smještena neposredno uz granični prelaz i budući most na rijeci Savi koji je ujedno i glavni prelaz iz Evropske unije u BiH, na vrlo vidljivom i saobraćajno najboljem položaju u Republici Srpskoj.

Planirana zona se nalazi u neposrednoj blizini gradskog naselja Gradiška, na trenutno slobodnom prostoru (poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu) površine 197 ha, sa mogućnošću širenja na dodatnih 200 ha, što omogućuje dugoročno planiranje razvojnih potreba.

Granični prelaz u Gradišci je najfrekventniji prelaz u BiH sa preko 50% spoljnotrgovinskog prometa BiH. Ulaz u Gradišku na autoput Gradiška – Banja Luka, koji se račva u dva pravca (prema koridoru C i prema budućem koridoru na jugozapadu BiH) predstavlja za mnoge korisnike najkraći i najlogičniji put iz srednje Evrope prema Jadranskom moru i jugu Balkana.

Stupite u kontakt

Zoran Adžić

Bürgermeister

Vidovdanska 1A,
78400 Gradiška
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 51 810 300
Tel: +387 51 810 353
E-Mail Adresse: gradonacelnik@gradgradiska.com

Direkte Frage per E-Mail an Bürgermeister

6 + 8 =