Edukacija

Jedna od prvih najvažnijih školskih institucija je bila Gimnazija Gradiška osnovana 1923. godine. Danas, postoji 7 osnovnih škola sa prosječno 3.000 učenika i 3 srednje škole koje pohađa 1.600 učenika. Muzička škola i Specijalna škola za osobe sa smetnjama u razvoju su takođe dio opštinskog obrazovnog sistema.

Visoku školu „Primus“ Gradiška svake godine upisuje i pohađa oko 360 studenata kroz pet različitih studijskih programa u oblastima ekonomije i marketinga, javne uprave i informaciono-komunikacionih tehnologija.

Obrazovni sistem podrazumijeva obavezno osnovno i srednje obrazovanje kao i obrazovanje za engleski jezik počevši od prvog razreda osnovne škole.

Veoma je važno naglasiti da Biznis inkubator i Tehnička škola uz podršku opštinske uprave lansiraju inicijative za dopunu obrazovnih programa u srednjim školama koji su prethodno usaglašeni sa potrebama lokalne zajednice.

Takođe, BIG koji je osnovan u okviru Opštine Gradiška, sprovodi kontinuirano obrazovanje i obuke u polju informacionih tehnologija i programiranja koji su pogodni za nezaposlene, srednjoškolce i studente.

Stupite u kontakt

Zoran Adžić

Bürgermeister

Vidovdanska 1A,
78400 Gradiška
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 51 810 300
Tel: +387 51 810 353
E-Mail Adresse: gradonacelnik@gradgradiska.com

Direkte Frage per E-Mail an Bürgermeister

2 + 7 =