10 razloga za investiranje u Gradišku

Zašto investirati u grad Gradiška?

Top 10 razloga zašto da investirate u Gradišku

1. Strateška lokacija na granici sa EU – Najbolji geostrateški položaj za vaše ulaganje u čitavoj Bosni i Hercegovini.

2. Pristup tržištu od preko 500 miliona kupaca – Naša najbolja referenca za postojeće i strane investitore. Poslujete van zakonskih okvira EU a izvozite u njega.

3. Jednostavan pristup međunarodnim tržištima  (CEFTAEFTA, SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI SA TURSKOM) Pogodna veza između istoka i zapada kao i sjevera i juga Evrope. Čvorište poslovnih puteva na Balkanskom poluostrvu.

4. Sigurnost u poslovanju – Potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Evropske Unije koji garantuje sigurnost vašem biznisu.

5. Povoljan zakonski okvir za strana ulaganja – Transfer profita oslobođen je od plaćanja poreza, strane investicije izuzete od plaćanja carine na opremu koja je predmet ulaganja.

6. Najveći tranzitni granični prelaz u BiH međunarodnog karaktera – Sa godišnjim prometom vozila od preko 1.000.000 putničkih i 100.000 teretnih vozila. Najveći granični prelaz u BiH za promet roba animalnog i biljnog porjekla.

7. Najniži porez na dobit u Evropi od 10% i PDV od 17% – Značajno niži troškovi poslovanja nego u zemljama EU.

8. Kompetitivna i kvalifikovana radna snaga – Najviše dostupne radne snage u oblasti lake industrije, prerađivačke industrije i zanatstva.

9. Uređena infrastruktura uz izrazito povoljne operativne troškove poslovanja – Niži troškovi električne energije, komunalnih usluga, telekomunikacija, troškovi izgradnje itd..

10. Proaktivna i fleksibilna administracija – Proaktivna administracija, ubrzane procedure registracije preduzeća i izdavanja građevinskih i drugih dozvola. Podrška Centra za investitore.

Stupite u kontakt

Zoran Adžić

Gradonačelnik

Vidovdanska 1A,
78400 Gradiška
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Tel: +387 51 810 300
Tel: +387 51 810 353
E-Mail adresa: gradonacelnik@gradgradiska.com

Direktan upit gradonačelniku

4 + 4 =